mellanpudeln

Alla inlägg den 29 maj 2011

Av Zelvin - 29 maj 2011 17:56

Vilken dag vi haft stormatte och jag. Startade hemifrån kl. 8.15 och åkte till Marks BK i Örby där vi deltog i ytterligare en lydnadstävling. Och vi blir bara bättre för varje gång.....vi klarade 1:a pris i tävlingslydnad och en 2:a placering på 167 poäng.

  

Allt går som förväntat, och det känns jättebra. Resultat:

1. Platsliggande: Vilken soppa...en hund reser sig och springer till matte, och en till, och en till men den ångrar sig och springer till en som rest sig, två hundar springer runt på planen och då reser sig Zelvin och börjar gå mot mig, då kommer de två springande hundarna precis framför honom, men mina rop "hit" gör att Zelvin väljer att komma till mig...Pust vilken pärs!!! Ny platsläggande och bara 4 hundar kvar - 10 p. Han är urduktig på detta trots två tävlingar med hundar som inte ligger still. 

2. Tandvisning - korrekt

3. Linförighet - Högre poäng denna gång men lite seg som vanligt.

4. Läggande - Testade precis innan vår tur och bestämde nivån.....jag saktar in farten och kommenderar. Det fungerar och vi fick poäng för första gången. Snart sitter (ligger) det.

5. Inkallning: Korrekt som vanligt

6. Ställande: Detta blir sämre så vi får träna det igen.

7. Apportering: Fick en stor ny apportbock, vilket Zelvin la ner framför sig. Har aldrig haft en stor i munnen förrut. Bad då om en liten och fick faktiskt göra om momentet. Men Zelvin la snällt ned den framför sig också. Typiskt...detta kan han. 

8. Hopp över hinder: Korrekt. 

Mattes tävlingsnerver: Nervös i bilen dit och obekväm känsla. Men när vi väl var framme och gick en liten runda så släppte det. Fick t.o.m peppa ekipaget bredvid oss vid platsläggandet som gjordes om. Hon tänkte bryta bara för hunden blev utsatt för störning och reste sig....bla bla bla. Men jag fick henne att fortsätta men snacket om att alla tävlingar är ju också träningar och inget allvarligt på något sätt. Vem är nervös funderar jag på?  - och dessutom hjälper jag andra mottävlande!! 

Frågade domaren ang. att få en liten apportbock och hur man ska göra, vad är ok mm. Kom fram till att man ska säga till själv vad man vill ha om det erbjuds fel storlek och även höjd på hindret. Det är helt ok enlig regelverket. Så nu vet vi det och kommer att se till detta i rätt tid. 

 

Hörde en go kommentar från en äldre man när vi klev upp på prispallen - "Roligt att se en pudel på pallen" . Det gillar jag och Zelvin, vi är med i tävlingslydnad för att röra om i grytan lite....har bling-bling halsband som de yngre tjejerna gillar och att vara pudel bland många stora brukshundar. Vi ska harva lite till i klass 1 så akta er stora vovvar för nu är vi på gång  ...vi ligger i hårdträning. Nästa tävling blir 10 juni.  

 

Efter tävlinge åkte vi till Lilly och Monica och gick en liten promenad till en deras granne som hade hantverksutställning. Det gillar ju matte men det var inte läge för att köpa något. Vi tog en fika hos Lilly sen, och satt och pratade lite. Efter det åkte vi vidare till Torestorp  på 90-årskalas. Där fick jag ligga i bilen och sova medans matte var inne och åt en massa god mat och pratade med sina släktingar och vänner. Efter det gick resan hemmåt med ett leende på läpparna efter en lyckad dag i Mark. 







































PRESENTATION

GÄSTBOK

HUNDKLUBBAR

RALLYLYDNAD

HUNDAKTIVITETER

BLANDAT

BLOGGAR VI FÖLJER

ARKIV

KATEGORIER

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

BESÖKSSTATESTIK


Ovido - Quiz & Flashcards